Agentie Detectivi Particulari | Romania Private Investigator| Bucharest Private Detective Agency | Investigations

faq

FAQ

 1. Până acum nu am mai apelat la serviciile unui Detectiv Particular. Cum pot să fac acest lucru?

Noi înţelegem că pentru mulţi oameni aceasta este o experienţă nouă şi vom încerca prin cele mai bune modalități să facem lucrurile să fie, cât mai accesibile. Dați-ne un apel telefonic sau trimiteți-ne un email prin care să ne spuneţi care este problema sau de ce aveți nevoie de un detectiv particular şi vom lucra împreună cu dumneavoastră pentru a dezvolta o strategie care va fi adaptată situației respective.


 1. Care este costul pentru consultanța iniţială?

Agentia de detectivi particulari Manigordo nu percepe niciun fel de taxe pentru consultanța inițială. Scopul nostru initial este de a identifica problema cu care vă confruntați și să analizăm împreună cu dumneavoastră dacă soluția depinde si/sau poate fi rezolvată de Agenția de detectivi a noastră.


 1. Pe durata derulării supravegherii, detectivul va interacționa cu mine?

Ori de câte ori este posibil, da. Cu toate acestea, prima noastră prioritate, atunci când efectuăm o supraveghere, este de a păstra un ochi pe această temă, în consecinţă, detectivul particular  nu poate fi în măsură să interactioneze cu dumneavoastra imediat, deoarece, în majoritatea cazurilor, aceste intervenții pot duce la deconspirarea supravegherii și a investigației care se realizează la momentul și în împrejurarea respectivă.


 1. OK, eu sunt gata să apelez la serviciile oferite de Agenția voastră. Ce urmează?

În această situație, vă vom face o estimare pentru încadrarea adecvată a prestarii de servicii pe care o vom efectua pentru cazul descris de dumneavoastră. Dacă prețul este acceptat, vom încheia un contract-angajament de prestări servicii de investigatii, totodata vi se va repartiza un detectiv particular care va prelua cazul, vom avea nevoie să ne furnizați cât mai multe date despre caz, compeletând o Fișă de caz, anexată la contract.


 1. Îmi veți garanta că investigația pe care o veți intreprinde dumneavoastră, îmi va aduce rezultatul dorit de mine?

Nu, şi oricine care garantează acest lucru, ar trebui să fie privit cu suspiciune. Misunea detectivilor particulari ai Agentiei noastre este de a investiga faptele care s-au petrecut în trecut sau se intâmplă în prezent și să redam realitatea faplelor.


 1. Voi primi o copie a fotografiilor sau a înregistrării video?

Da. Agentia de detectivi particulari Manigordo la sfarsitul cazului va ofera copii ale dovezilor identificate. De asemenea, la sfârșitul cazului veți primi și un raport final sau o notă de investigații care va conţine atât o prezentare a situației din teren cu toate dovezile aferente, cât și concluziile finale. Acestea vor fi însoțite de documente, planșe foto, inregistrări video.


 1. Mă puteţi ajuta în confruntarea subiectului investigat, cu dovezile?

Acest lucru a devenit o întrebare populară (show de televiziune). Misiunea detectivilor particulari este de a obţine pur şi simplu dovezile de care aveţi nevoie, în aflarea adevărului. Noi nu vom face din situația dumneavoastră un spectacol public. Doar vă vom consilia asupra unor modalitati corecte si legale de a prezenta subiectului dovezile, dacă este nevoie, fara a deconspira sursa provenienței informatiilor. In acest cadru se respectă confidențialitatea reciprocă.


 1. Mă puteți consilia și juridic?

Noi, nu. Dacă aveţi nevoie de consiliere juridică, psihologică, vă vom recomanda cele mai bune case, cabinete de avocatură, auditori și experți pentru domeniul repectiv, în marea majoritate colaboratorii ai Agenției de detectivi particulari Manigordo.


 1. Ce se întâmplă dacă am nevoie de ceva care nu poate fi din punct de vedere tehnic, legal?

Dacă noi credem că solicitarea dumneavoastră este fie ilegală sau neetică, în această situație nu vom accepta cazul respectiv. Ne desfăsurăm activitatea respectând toate legile aplicabile, codul deontologic al detectivului, codul de etică profesionala.


 1. Vorbind de confidenţialitate ...

Nu vom discuta despre orice aspect al cazului dumneavoastră cu oricine pentru orice motiv, nici nu vom confirma sau nega faptul că ne-aţi angajat fără consimţământul scris al dumneavoastră. Informațiile obținute în urma activităților desfășurate de noi sunt destinate exclusiv clientului. Avem obligația să păstram chiar și după încetarea calității de detectiv particular, secretul profesional cu privire la actele, faptele, datele și împrejurările despre care am luat cunostiintă în timpul desfașurării activității, cu excepția cazurilor expres prevăzute de lege. Nu vom dezvălui nicio informaţie despre caz, nimănui, decât numai dumneavoastră, sau avocatului împuternicit de dumneavoastră.


 1. Când vine vorba de comunicare, detectivii Manigordo sunt discreti?

Absolut. Noi înţelegem că natura cazului dumneavoastră nu poate fi ceva care doriţi să discutați cu prietenii, colegii sau familia. O mare parte din ceea ce facem este foarte personal şi vom lucra cu dumneavoastră pentru a determina cele mai bune mijloace de comunicare. În cazul în care doriți doar prezentarea raportului verbal, aceasta se poate realiza și chiar vă recomandăm. Misiunea noastră este de a servi clienții noștri cu profesionalism și totodată de a-i proteja prin respectarea drepturilor și libertăților cetățenești, care sunt în concordanța cu legislația.


 1. Cât de repede poţi începe cazul meu?

       De obicei, putem începe odată ce vom primi formularul completat sau, după caz, cum se va stabili de comun acord. Un detectiv particular al Agentiei va prelua cazul dvs, bineanteles dupa acceptarea cazului si semnarea contractului.


      13. Caut un vechi prieten/ă, un coleg/ă de scoală. Cum functionează acest lucru?

Primim numeroase cereri pentru acest tip de servicii. Dacă se vor face investigatii cu privire la a localiza o persoana, vom interacționa cu el/ea. În cazul în care doresc să se reintâlnească cu dumneavoastră, le vom furniza informațiile pe care le doriți și cum puteți să vă reintâlniți. Dacă el/ea nu acceptă acest lucru, am putea rezolva prin a le transmite un mesaj din partea dumneavoastră.


     14Sunt din Sibiu, dar persoana în cauză se afla în afara țării. Mă puteţi ajuta?

Cel mai probabil, da. Mulți dintre detectivii noştri sunt capabili să lucreze și în alte state. De asemenea colaborăm cu Agenții de Detectivi Particulari și din alte state, Agenții care sunt afiliate la asociatiile unde suntem si noi membri - World Asociation of Detectives (WAD), FEDERPOL.


 1. Sunt colecționar de artă și doresc să achiziționez un tablou, dar nu cunosc mai nimic despre vanzator și despre veridicitatea obiectului. Cum puteți să mă ajutați?

În astfel de cazuri investigăm seriozitatea partenerilor de afaceri, colaborăm cu experți pentru identificarea semnăturilor false, experți în opere de artă, care vor stabili autenticitatea și vor evalua prețul corect al acestor obiecte de artă. Pentru obiectivitatea științifică maximă a autentificărilor, estimărilor și stabilirea istoriei culturale și sociale a obiectelor de artă, este asigurată colaborarea cu experți și istorici de artă renumiți din țară și străinătate, cu muzee și case de licitații internaționale. Detectivii Manigordo, intotdeauna va vor gasi cea mai buna solutie pentru dvs.


 1. Sunt reprezentantul unei multinationale, care doresc să achizitionez serviciile unei companii aeriene de zboruri private, astfel doresc să cunosc starea de sănatate a firmei. Mă puteți ajuta?

Bien sûr. Aceste servicii intră la categoria de investigații economice și anume, solvabilitatea și seriozitatea partenerilor de afaceri (Due Diligence, Background, Site visit etc). După realizarea investigațiilor de catre detectivii particulari, datele vor fi analizate și procesate de către experți în domeniul economic, care vă vor reda cu exactitate starea de sănătate a firmei.